Iako nije tradicionalan desert u našim krajevima nego se više ubraja u moderne kolače, torta od mrkve jednostavan je i osvježavajuć ljetni kolač, a u kombinaciji s krem sirom postaje prava poslastica. Ako vi ili vaši ukućani ne volite mrkvu, u ovom kolaču će vam se zasigurno svidjeti.
Recept za tortu od mrkve
Sastojci:
- 4 mrkve
- 200 g krem sira
- 2 jaja
- 1/5 šalica brašna
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 šalica šećera
- 4 žlice ulja
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 žličica đumbira
Priprema:
1. Umutite jaja sa šećerom i dodajte naribanu mrkvu, pa u smjesu dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje i izmiksajte.
2. Tijesto podijelite na pola i pecite odvojeno na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice kada čačkalica zabodena u biskvit izađe suha.
3. Krem sir pomiješajte sa šećerom po želji, dodajte mljeveni đumbir i izmiksajte s malo svježeg mlijeka pa premažite biskvit.
4. Tortu stavite u hladnjak da se dobro ohladi, a prije posluživanja ukrasite voćem ili nasjeckanim orašastim plodovima.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice