Iako nije tradicionalan desert u našim krajevima nego se više ubraja u moderne kolače, torta od mrkve jednostavan je i osvježavajuć ljetni kolač, a u kombinaciji s krem sirom postaje prava poslastica. Ako vi ili vaši ukućani ne volite mrkvu, u ovom kolaču će vam se zasigurno svidjeti.

Recept za tortu od mrkve

Sastojci:

  • 4 mrkve
  • 200 g krem ​​sira
  • 2 jaja
  • 1/5 šalica brašna
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 šalica šećera
  • 4 žlice ulja
  • 1 vrećica vanilin šećera 
  • 1 vrećica praška za pecivo 
  • 1 žličica đumbira
Recept za tortu od mrkve
Shutterstock 

Priprema:

1. Umutite jaja sa šećerom i dodajte naribanu mrkvu, pa u smjesu dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje i izmiksajte.

2. Tijesto podijelite na pola i pecite odvojeno na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice kada čačkalica zabodena u biskvit izađe suha.

3. Krem sir pomiješajte sa šećerom po želji, dodajte mljeveni đumbir i izmiksajte s malo svježeg mlijeka pa premažite biskvit.

4. Tortu stavite u hladnjak da se dobro ohladi, a prije posluživanja ukrasite voćem ili nasjeckanim orašastim plodovima.