Prema originalnom receptu u ovoj torti se koristi lisnato tijesto i tada okus podsjeća na kremšnite ili palačinke, a u ovomreceptu baza su krekeri. Ovakva Napoleonova torta priprema se bez pečenja, jednostavno i brzo, a okus joj je jednostavno nevjerojatan.
Recept za tortu napoleon
Sastojci:
- 250 g slanih krekera
- 600 ml mlijeka
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 70 g pšeničnog brašna (ili kukuruzni škrob)
- 180 g maslaca
- 20 g vanilin šećera
Shutterstock
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i miješajte dok ne nestanu grudice. Smjesa treba biti glatka.
- Dodajte 200 ml mlijeka i promiješajte.
- Ulijte preostalih 400 ml mlijeka, stavite na štednjak i kuhajte uz stalno miješanje.
- Kada je smjesa gotova trebala bi podsjećati na puding.
- Nadjev ohladite tako da lonac u kojem ste ga kuhali stavite u veći lonac s ledenom vodom.
- Zagrijte maslac sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom.
- U maslac postupno dodajte žlice prethodne smjese i umutite mikserom.
- Za podlogu stavite 3x3 krekera, zatim kremu, ponavljajte dok ne potrošite sve.
- Stavite u hladnjak da se stegne, najbolje preko noći.
- Odozgo ukrasite mljevenim krekerima.
Cijeli postupak pogledajte u videu: