Kolači bez pečenja idealni su za ljeto, ali i u danima kad ne želite paliti pećnicu. Čokolada i višnje savršeno se nadopunjuju, dodajte kekse, namaz od lješnjaka i napravite čokoladnu slasticu koja izgleda raskošno, a okusom je još i bolja od poznate Schwarzwald torte.

Recept za čokoladnu tortu s višnjama bez pečenja

Sastojci:

400 g kakao keksi
200 ml mlijeko

Za kremu:

120 g šlag s okusom vanilije
1,5 l mlijeko
100 g namaz od lješnjaka (kao Nutella)
200 g višnje

Za glazuru:

50 g maslac
50 g šećer
100 ml mlijeko
50 g kakao

Priprema:

Kekse umočite u mlijeko i posložite u tepsiju. Umutite šlag s okusom vanilije s mlijekom. Smjesu podijelite na 3 dijela i u jedan dodati Nutellu. Trebali biste dobiti 2 bijele i 1 tamnu kremu. Preko keksa stavite višnje, pa bijelu kremu, pa drugi red keksa, pa tamnu kremu. Opet na red dolaze keksi, pa višnje. Na kraju ide još jedan red bijele kreme i keksa.

Sve sastojke za glazuru otopite i sjedinite pa prelijte preko kolača. Stavite u hladnjak na 2 sata.

Pripremu pogledajte u videu: