Kad poželite sočan čokoladni kolač, dodajte mu mljevene orahe i aromu ruma. Ove sočne kocke nije komplicirano pripremiti, a potrebni su vam klasični sastojci. Rum ide i u biskvit i kremu, a desert je toliko ukusan da će vam ukućani i gosti tražiti recept.
Recept za čokoladne rum kocke s orasima
Sastojci:
Za koru:
6 bjelanjaka
200 g šećera
2 žlice brašna
200 g mljevenih oraha
70 g kakao praha
2 žlice ruma
Za kremu:
6 žumanjaka
200 g šećera u prahu
100 g maslaca
100 g čokolade
3 žlice ruma
Priprema:
Bjelanjke tucite dok ne dobijete čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga dodajte preostale sastojke, promiješajte i dobivenu smjesu izlijte u protvan koji ste obložili papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 C i pecite oko 25 minuta.
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom u prahu pa ih uz stalno miješanje kuhajte na pari oko 15 minuta. Pred kraj kuhanja u posudu dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i rum pa sve dobro izmiješajte do jednolične kreme. Kada je biskvit pečen, prelijte ga dobivenom kremom i ostavite da se ohladi pa stavite u hladnjak na najmanje tri sata. Nakon toga kolač narežite na kocke željene veličine i poslužite.