Iako se u osnovi radi o klasičnom kolaču s biskvitom i kremom, na kraju je ipak fini dodatak. Dovoljno je pogledati jedan video na Instagramu i vidjeti zašto je Tsunami torta najpopularniji slatkiš i zašto se tako zove.
Obično se torta prelije glazurom koja se s vremenom stisne, ali u ovom slučaju treba ostati tekuća, kako bi se stvorio jedinstveni vizualni fenomen. To se postiže tako da se koristi kukuruzni škrob s mlijekom, a kolač treba sa svih strana prekriti plastičnom folijom, koja će držati glazuru – kada izvučete foliju, glazura će se preliti preko torte.
Sastojci:
3 jaja
1 šalica šećera
pola žličice ekstrakta vanilije
1 i pol šalica brašna
50 ml mlake vode
2 žlice ulja
pola žličice praška za pecivo
Za kremu:
1 limenka kondenziranog mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
pola žlice maslaca
2 žlice mlijeka u prahu
1 žumanjak
Priprema:
Izmiksajte jaja, polako dodajte ostale sastojke. Na kraju tijesto izlijte u kalup i pecite na 180 stupnjeva (oko 35 minuta). U loncu na laganoj vatri pomiješajte sastojke za kremu i kuhajte oko pet minuta dok se ne sjedini. Zatim vrhnje razdijelite i ulijte u dvije posude.
Jednu prekrijte folijom i ostavite da se ohladi, a u drugu dodajte žlicu Nutelle pa i nju zamotajte folijom. Kad se krema ohladi, biskvit prepoloviti i nadjenuti polovicom žute kreme.
Tortu omotati folijom, pa preliti ostatkom žute kreme, a zatim kremom od Nutelle. Pospite mlijekom u prahu.
Ostavite malo da se sve slegne, a zatim izvucite foliju i uživajte u okusu i vizualnom efektu.