Kolač tres leches potječe iz Latinske Amerike, a znači "kruh umočen u mlijeko". Radi se o mekanom biskvitu i preljevu koji se obično priprema od kondenziranog mlijeka i slatkog vrhnja, ali postoji i recept za tres leches bez kondenziranog mlijeka.
Mnogi ga smatraju najsočnijim kolačem na svijetu, kod nas je poznat kao kolač "tri leće", no točan prijevod bio bi mu "tri mlijeka".
Na YouTube kanalu Gabriel Freitas pronašli smo recept za tres leches bez biskvita s glazurom od čokolade.
Sastojci
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 limenka kondenziranog mlijeka
- 200 ml mlijeka
- 250 g mlijeka u prahu
- 12 g želatine
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Recept za tres leches s čokoladom
Izmiksajte
Izmiksajte u blenderu slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko, mlijeko i mlijeko u prahu.
Otopite
Pomiješajte želatinu s vodom (prema uputama na vrećici), otopite na pari i dodajte u blender. Sve dobro izmiksati.
Ohladite
Ako se u blenderu pojavi pjena, pričekajte da se slegne pa nadjev izlijte u vatrostalnu posudu. Zatim prebacite u zamrzivač i ostavite sat vremena da se dobro stegne.
Pripremite glazuru
Otopite čokoladu sa slatkim vrhnjem, a kada je ganache gotov prelijte ga preko torte i malo poravnajte.
Ostavite da odstoji
Vratiti u hladnjak na još sat vremena.
Ukrasite
Ukrasite naribanom čokoladom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice