Kolač tres leches potječe iz Latinske Amerike, a znači "kruh umočen u mlijeko". Radi se o mekanom biskvitu i preljevu koji se obično priprema od kondenziranog mlijeka i slatkog vrhnja, ali postoji i recept za tres leches bez kondenziranog mlijeka

Mnogi ga smatraju najsočnijim kolačem na svijetu, kod nas je poznat kao kolač "tri leće", no točan prijevod bio bi mu "tri mlijeka".

Na YouTube kanalu Gabriel Freitas pronašli smo recept za tres leches bez biskvita s glazurom od čokolade.

Sastojci

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 1 limenka kondenziranog mlijeka
  • 200 ml mlijeka
  • 250 g mlijeka u prahu
  • 12 g želatine

Za glazuru:

  • 200 g čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja

Recept za tres leches s čokoladom

9:44
Korak 1

Izmiksajte

Izmiksajte u blenderu slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko, mlijeko i mlijeko u prahu.

9:47
Korak 2

Otopite

Pomiješajte želatinu s vodom (prema uputama na vrećici), otopite na pari i dodajte u blender. Sve dobro izmiksati.

9:47
Korak 3

Ohladite

Ako se u blenderu pojavi pjena, pričekajte da se slegne pa nadjev izlijte u vatrostalnu posudu. Zatim prebacite u zamrzivač i ostavite sat vremena da se dobro stegne.

9:48
Korak 4

Pripremite glazuru

Otopite čokoladu sa slatkim vrhnjem, a kada je ganache gotov prelijte ga preko torte i malo poravnajte.

9:49
Korak 5

Ostavite da odstoji

Vratiti u hladnjak na još sat vremena. 

9:49
Korak 6

Ukrasite

Ukrasite naribanom čokoladom.