Ledene kocke su slastica koja nas podsjeća na djetinjstvo. U nastavku doznajte kako ih spremiti na veoma jednostavan način - kremaste i ukusne, a gotove za čas!

Sastojci za biskvit :

120 ml mlijeka
7 bjelanjaka
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Za kremu:

7 žumanjaka
250 g maslaca
7 žlica šećera
7 žlica brašna
2 vanilina šećera
1 l mlijeka

Za dekoraciju će vam trebati 300 g vrhnja za šlag.

Priprema:

Prije svega na početku treba izraditi kremu. U jednoj posudi izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, a onda u mješavinu dodajte brašno i dio mlijeka. Kada mlijeko zakuha u posudu dodajte izmiksane sastojke i nastavite kratko kuhati. Kremu prebacite u drugu posudu te ostavite da se ohladi, a zatim u smjesu dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.

Kada ste pripremili kremu, na reducje biskvit. U posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, a onda u njega dodajte vanilin šećer, šećer, brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješajte pa smjesu rasporedite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Biskvit pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Dok se biskvit peče, zakuhajte mlijeko, a onda ga prelijte po pečenom biskvitu i ostavite da gupije. Kada su i biskvit i krema gotovi, na redu je slaganje kolača.

Ledene kocke slažu se na jednostavan način - na biskvit dodajte kremu, iznad nje izrađeno vrhnje za šlag i kolač je spreman za frižider. Prije rezanja kolač dobro ohladite.