Ledene kocke su slastica koja nas podsjeća na djetinjstvo. U nastavku doznajte kako ih spremiti na veoma jednostavan način - kremaste i ukusne, a gotove za čas!
Sastojci za biskvit :
120 ml mlijeka
7 bjelanjaka
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Za kremu:
7 žumanjaka
250 g maslaca
7 žlica šećera
7 žlica brašna
2 vanilina šećera
1 l mlijeka
Za dekoraciju će vam trebati 300 g vrhnja za šlag.
Priprema:
Prije svega na početku treba izraditi kremu. U jednoj posudi izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, a onda u mješavinu dodajte brašno i dio mlijeka. Kada mlijeko zakuha u posudu dodajte izmiksane sastojke i nastavite kratko kuhati. Kremu prebacite u drugu posudu te ostavite da se ohladi, a zatim u smjesu dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.
Kada ste pripremili kremu, na reducje biskvit. U posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, a onda u njega dodajte vanilin šećer, šećer, brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješajte pa smjesu rasporedite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Biskvit pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Dok se biskvit peče, zakuhajte mlijeko, a onda ga prelijte po pečenom biskvitu i ostavite da gupije. Kada su i biskvit i krema gotovi, na redu je slaganje kolača.
Ledene kocke slažu se na jednostavan način - na biskvit dodajte kremu, iznad nje izrađeno vrhnje za šlag i kolač je spreman za frižider. Prije rezanja kolač dobro ohladite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice