Klasik je to koji je obilježio mnoga djetinjstva su knedle sa šljivama. Okruglice od ukusnog krumpirovog tijesta punjene velikim komadima voća razveselit će sve ukućane svojim nježnim okusom te trenutno zadovoljiti potrebu za slatkim.
U nastavku donosimo recept za knedle sa šljivama:
Sastojci:
pola kilograma krumpira
200 grama oštrog brašna
50 grama maslaca
jaje
sol
šljive ili drugo voće
krušne mrvice
maslac za prezle
šećer i cimet
kiselo vrhnje
Priprema:
Krumpir skuhajte u kori, ogulite i propasirajte te mu dodajte maslac. Ostavite da se ohladi pa dodajte brašno, jaje i sol te zamijesite tijesto.
Kuglice pravite rukama, a potom ih u ruci raširite, stavite šljivu i oblikujte knedlu. Knedle stavljajte u slanu vrelu vodu i kuhajte oko 15 minuta. U tavi rastopite maslac i dodajte krušne mrvice, uvaljajte knedle i kratko ih zapecite.
Druga opcija je da knedle prije posluživanja samo prelijete preprženim prezlama. Kod serviranja dodajte šećer i cimet.