Rolada od jagoda i pudinga od vanilije lagan je i osvježavajuć desert za koju vam ne treba želatina. Idealan desert od jagoda za vruće ljetne dane.
Ovaj desert se priprema bez pečenja, a u samo par sastojka možete napraviti lagan i ukusan desert. U nastavku teksta donosimo vam i video sa opisom pripreme rolade.
Sastojci:
- 200 ml mlijeka
- 500 g piškota
Punjenje:
- 500 ml mlijeka
- 2 jaja
- 70 g šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 60 g škroba
- 1 žlica kakaa
- 300 g jagoda
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 50 g šećera u prahu
- 1 žlica kakaa
- 200 g jagoda
Priprema:
Kekse umočite u mlijeko, pa ih posložite po foliji u 3 reda po 12 komada. Miksajte šećer, jaja, vaniliju i škrob. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte u lonac u koje ste ulili mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne uz stalno miješanje. Izlijte u posudu i prekrijte prozirnom folijom pa ostavite da se hladi u hladnjaku oko pola sata. Kremu premažite preko piškota, pa pospite kakaom.
Složite jagode u dva reda po širini i zarolajte sve skupa. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Umutite slatko vrhnje sa vanilin šećerom i šećerom u prahu, pa njime premažite roladu. Popspite kakaom i ukrasite jagodama. Stavite u hladnjak na još pola sata.