Lamington rolada je spoj dva desert, čupavacai švicarske rolade. Oba kolača su dobro poznata u narodu, a ovaj desert će vas osvojiti svojim sočnim biskvitom i laganom kremom. Naravno pekmez je tu kako bi se voćne arome sljubile s čokoladnim notama.
Sastojci:
- 30 g osušenog kokosa
- 3 jaja
- 60 g šećera
- 100 g brašna
- 220 ml gustog vrhnja
- 50 g džema od malina
- 100 g crne čokolade
- 20 g maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Kalup dimenzija 25cmx30cm obložite papirom za pečenje. Na radnu površinu stavite list papira za pečenje i pospite kokosa.
Mikserom izmutite jaja, dodajte šećer i mutite dok se šećer ne otopi i smjesa postane gusta. Prosijajte brašno na smjesu od jaja. Koristeći veliku žlicu, umiješajte brašno u smjesu jaja dok se ne sjedini.
Rasporedite smjesu u kalup i pecite 10-12 minuta, okrenite kolač ravno iz kalupa na papir premazan kokosom. Skinite oblog od papira premazan kokosom. Skinite oblogu od papira za pečenje. Pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta da se ohladi.
Mikserm umutite vrhnje, pažljivo razmotajte spužvu i položite je na radnu površinu. Premažite preko džema i kreme, ostavljajući rub od 1 cm na oba ruba kraja. Smotajte roladu, ali bez papira.
Promiješajte čokoladu, maslac i preostale 2 žlice vrhnja u zdjeli i otopite na pari. Rasporedite toplu čokoladnu smjesu preko rolade, pustite je da teče niz strane. Pospite ostatak kokosa. Ostavite čokoladnu glazuru de se stegne. Roladu narežite na kriške i poslužite.
Izvor: taste
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice