Lamington rolada je spoj dva desert, čupavacai švicarske rolade. Oba kolača su dobro poznata u narodu, a ovaj desert će vas osvojiti svojim sočnim biskvitom i laganom kremom. Naravno pekmez je tu kako bi se voćne arome sljubile s čokoladnim notama. 

Sastojci:

  • 30 g osušenog kokosa
  • 3 jaja
  • 60 g  šećera
  • 100 g  brašna
  • 220 ml gustog vrhnja
  • 50 g  džema od malina
  • 100 g crne čokolade 
  • 20 g maslaca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Kalup dimenzija 25cmx30cm obložite papirom za pečenje. Na radnu površinu stavite list papira za pečenje i pospite kokosa.

Mikserom izmutite jaja, dodajte šećer i mutite dok se šećer ne otopi i smjesa postane gusta. Prosijajte brašno na smjesu od jaja. Koristeći veliku žlicu, umiješajte brašno u smjesu jaja dok se ne sjedini.

Rasporedite smjesu u kalup i pecite 10-12 minuta, okrenite kolač ravno iz kalupa na papir premazan kokosom. Skinite oblog od papira premazan kokosom. Skinite oblogu od papira za pečenje. Pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta da se ohladi.

Mikserm umutite vrhnje, pažljivo razmotajte spužvu i položite je na radnu površinu. Premažite preko džema i kreme, ostavljajući rub od 1 cm na oba ruba kraja. Smotajte roladu, ali bez papira.

Promiješajte čokoladu, maslac i preostale 2 žlice vrhnja u zdjeli i otopite na pari. Rasporedite toplu čokoladnu smjesu preko rolade, pustite je da teče niz strane. Pospite ostatak kokosa. Ostavite čokoladnu glazuru de se stegne. Roladu narežite na kriške i poslužite.  

Izvor: taste