Ako želite spremiti ukusan recept s jagodama, a nemate puno vremena, onda zasigurno morate probati napraviti  tiramisu. Zaokret ovog klasičnog talijanskog recepta pronašli smo na kanalu Vincenzo's Plate kao spoj kremastog mascarpone sira s ukusnim jagodama, stvarajući voćnu i kremastu poslasticu.

Sastojci:

  • 1,25 kg jagoda
  • 1 velika kutija piškota
  • 500 g mascarpone sira
  • 5 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 2 rebra bijele čokolade
  • malo svježe mente

Priprema:

9:41
Korak 1

Pripremite jagode

Jagode operite, narežite i stavite u tepsiju. Prelite s 5 žlica vode i 5 žlica šećera, pa skuhajte na srednjoj temperaturi.

Pijane jagode u roseu i šećeru
Shutterstock 

9:51
Korak 2

Dodajte vodu

Kad voće pusti sok prelijte s još 5 žlica vode i dobro promiješajte. Kad počne kuhati dodajte još 5 žlica vode. Promiješajte i dodajte još 5 žlica vode i kuhajte još 10 minuta. 

9:51
Korak 3

Jagode procijedite

Jagode procijedite, sok sačuvajte trebati će vam za umakanje biskvita, a jagode izblendajte. Pokrite prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se ohladi sok i izmiksane jagode.

9:51
Korak 4

Pripremite kremu

Odvojite žumanjke i bjelanjke i izlijte ih u različite zdjelice. U lonac ulijte vodu i kada prokuha ugasite štednjak. Zdjelu sa žumanjcima stavite iznad tave i dodati 5 žlica šećera, pa tucite na pari. 

9:56
Korak 5

Istucite bjelanjke

Izvadite žumanjke pa dodajte bjelanjke i mutite minutu na pari pa maknite s pare i nastavite mutiti dok ne dobijete čvrsti snijeg.

9:56
Korak 6

Dovršite kremu

U žumanjke dodajte mascarpone i umutite pa dodajte jaja i lagano promiješajte. U sok od jagoda dodajte još 5 žlica vode i promiješajte.

9:57
Korak 7

Složite piškote u posudu

Umočite piškote i slažite ih u vatrostalnu posudu. Preko toga dodajte pola kreme od jaja, zatim pola kreme od jagoda i posložite bijelu čokoladu.

9:57
Korak 8

Dovršite

Posložite još jednu koru piškota umočenih u sok od jagoda, zatim dodajte kremu, pa kremu od jagoda i naribajte bijelu čokoladu. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Ukrasite preostalim jagodama koje ste narezali.