Ako želite spremiti ukusan recept s jagodama, a nemate puno vremena, onda zasigurno morate probati napraviti tiramisu. Zaokret ovog klasičnog talijanskog recepta pronašli smo na kanalu Vincenzo's Plate kao spoj kremastog mascarpone sira s ukusnim jagodama, stvarajući voćnu i kremastu poslasticu.
Sastojci:
- 1,25 kg jagoda
- 1 velika kutija piškota
- 500 g mascarpone sira
- 5 jaja
- 10 žlica šećera
- 2 rebra bijele čokolade
- malo svježe mente
Priprema:
Pripremite jagode
Jagode operite, narežite i stavite u tepsiju. Prelite s 5 žlica vode i 5 žlica šećera, pa skuhajte na srednjoj temperaturi.
Dodajte vodu
Kad voće pusti sok prelijte s još 5 žlica vode i dobro promiješajte. Kad počne kuhati dodajte još 5 žlica vode. Promiješajte i dodajte još 5 žlica vode i kuhajte još 10 minuta.
Jagode procijedite
Jagode procijedite, sok sačuvajte trebati će vam za umakanje biskvita, a jagode izblendajte. Pokrite prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se ohladi sok i izmiksane jagode.
Pripremite kremu
Odvojite žumanjke i bjelanjke i izlijte ih u različite zdjelice. U lonac ulijte vodu i kada prokuha ugasite štednjak. Zdjelu sa žumanjcima stavite iznad tave i dodati 5 žlica šećera, pa tucite na pari.
Istucite bjelanjke
Izvadite žumanjke pa dodajte bjelanjke i mutite minutu na pari pa maknite s pare i nastavite mutiti dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Dovršite kremu
U žumanjke dodajte mascarpone i umutite pa dodajte jaja i lagano promiješajte. U sok od jagoda dodajte još 5 žlica vode i promiješajte.
Složite piškote u posudu
Umočite piškote i slažite ih u vatrostalnu posudu. Preko toga dodajte pola kreme od jaja, zatim pola kreme od jagoda i posložite bijelu čokoladu.
Dovršite
Posložite još jednu koru piškota umočenih u sok od jagoda, zatim dodajte kremu, pa kremu od jagoda i naribajte bijelu čokoladu. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Ukrasite preostalim jagodama koje ste narezali.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice