Čokoladni cheesecake bez pečenja za slatki vikend

Jednostavni čokoladni desert od sira idealan za vruće dane

pixabay

Ovaj cheesecake  od čokolade idealan je za ljetne dane, zato što zbog njega nećete morati paliti pećnicu. Isprobajte ovaj osvježavajući desert od sira i čokolade koji je jednostavan za izradu, a neće vam uzeti ni puno vremena. 

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 150 g maslaca
  • 350 g mascarpone sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 60 ml kave
  • 300 g crne čokolade

Priprema:

Stavite kekse u multipraktik i sameljite ih u sitne mrvice. Dodajte otopljeni malac i miješajte da se poveže. Utisnite u dno i stranice kalupa za tart večine 23x3 cm. Ohladite 30 minuta dok se ne stegne.

Stavite ricottu u procesor hrane i miješajte dok ne postane glatko. Stavite u zdjelu pa umiješajte mascarpone, šećeru u prahu, vaniliju i liker. Polovicu čokolade sitno nasjeckajte i promiješajte kroz smjesu. Rširite nadjev u koru za tart i ohladite najmanje 1 sat.

U međuvremenu, otopite preostalih 150 g čokolade u posudi postavljenoj iznad posude s vodom koja lagano ključa. Miješajte dok se ne otopi i postane glatko, zatim rasporedite po ravnom plehu i ostavite na sobnoj temperaturi da se stegne. Oštrim nožem ili gulilicom naribajte čokoladu. Izvadite tart iz kalupa, stavite na tanjur za posluživanje i uskrasite komadićima čokolade.