Cheesecake je jedan od najpopularnijih kolača na svijetu, a osim osnovnog recepta, može se obogatiti raznim voćem, karamelom ili čokoladom. Na YouTube Sugar Spun Run pronašli smo recept za sočne cheesecake kocke s preljevom, odnosno glazurom od čokolade. 

Ova predivna slastica priprema se vrlo jednostavno, a okusu je nemoguće odoljeti.

Sastojci

Za koru:

  • 170 g mljevenog keksa
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 7 žlica maslaca

Za nadjev:

  • 680 g krem ​​sira
  • 200 g šećera
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 velika jaja

Za glazuru:

  • 113 g čokolade
  • 118 ml slatkog vrhnja

Recept za cheesecake s čokoladnom glazurom

12:30
Korak 1

Pomiješajte

Mljeveni keks pomiješajte s šećerom, smeđim šećerom i otopljenim maslacem.

12:32
Korak 2

Utisnite

Smjesu utisnite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje.

Jednostavne i brze cheesecake kocke s čokoladnom glazurom
Shutterstock 

12:32
Korak 3

Izmiksajte

Krem sir umutite s šećerom pa dodajte slatko vrhnje i vaniliju i izmiksajte. Postupno dodajte jaja i tucite nakon svakog dodavanja.

12:32
Korak 4

Pecite

Prelijte preko kore i pecite na 165°C oko 35-45 minuta.

12:33
Korak 5

Ohladite

Kolač ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebacite u hladnjak. Najbolje preko noći.

Postupak pogledajte u videu:

12:33
Korak 6

Otopite i prelijte

Kolač prelijte čokoladom koju ste otopili sa slatkim vrhnjem i poravnajte.