Cheesecake je jedan od najpopularnijih kolača na svijetu, a osim osnovnog recepta, može se obogatiti raznim voćem, karamelom ili čokoladom. Na YouTube Sugar Spun Run pronašli smo recept za sočne cheesecake kocke s preljevom, odnosno glazurom od čokolade.
Ova predivna slastica priprema se vrlo jednostavno, a okusu je nemoguće odoljeti.
Sastojci
Za koru:
- 170 g mljevenog keksa
- 2 žlice šećera
- 1 žlica smeđeg šećera
- 7 žlica maslaca
Za nadjev:
- 680 g krem sira
- 200 g šećera
- 1/2 šalice kiselog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 velika jaja
Za glazuru:
- 113 g čokolade
- 118 ml slatkog vrhnja
Recept za cheesecake s čokoladnom glazurom
Pomiješajte
Mljeveni keks pomiješajte s šećerom, smeđim šećerom i otopljenim maslacem.
Utisnite
Smjesu utisnite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje.
Izmiksajte
Krem sir umutite s šećerom pa dodajte slatko vrhnje i vaniliju i izmiksajte. Postupno dodajte jaja i tucite nakon svakog dodavanja.
Pecite
Prelijte preko kore i pecite na 165°C oko 35-45 minuta.
Ohladite
Kolač ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebacite u hladnjak. Najbolje preko noći.
Postupak pogledajte u videu:
Otopite i prelijte
Kolač prelijte čokoladom koju ste otopili sa slatkim vrhnjem i poravnajte.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice