Jagode su omiljeno voće mnogih, ali i jedan od prvih znakova dolaska toplijeg vremena. Jedne su od najzdravijih namirnica, a sadrže puno vitamina C, čuvaju naš imunit i jačaju zdravlje kože i kose. Nažalost u njihovoj slatkoći uživamo vrlo kratko, a nalazimo se u sezoni ovog omiljenog proljetnog voća pa vam donosimo recept za ukusni cheesecake od jagoda. Ovaj cheesecake se priprema bez pečenja, a u samo par sastojka možete napraviti lagan i ukusan desert s jagodama. 

Sastojci:

Kora:

  • 250 g mljevenih keksa
  • 50 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuhanje

Krema

  • 600 g svježih jagoda
  • 250 g šećera u prahu
  • 600 ml jogurta
  • 300 g grčkog jogurta
  • 150 g svježeg krem sira
  • želatin

Priprema:

13:01
Korak 1

Napravite koru

Maslac i čokoladu otopiti na pari i promiješati sa mljevenim keksima. Oblikovati kompaktnu smjesu i ravnomjerno rasporediti u kalup za cheesecake i ostaviti u hladnjaku. 

13:07
Korak 2

Pripremite jagode

Jagode operite i sitno nasjeckajte pa ih u blenderu izmiksajte sa šećerom u prahu. Od dobivene smjese odvojite četiri žlice koje će vam trebati kasnije. 

shutterstock_1269811465.jpg
Shutterstock 

13:07
Korak 3

Umiješajte kreme

Pomiješajte grčki i obični jogurt, dodajte pire od jagoda, a na kraju umiješajte svježi krem ​​sir. Sve dobro sjediniti.

13:07
Korak 4

Pripremite želatin

Želatin pomiješajte s četiri žlice hladne vode, dodajte tome četiri žlice pirea od jagoda i na laganoj vatri podgrijevajte smjesu, sve dok se želatin ne rastopi.

Dodajte smjesu želatine u smjesu jogurta i jagoda, pa sve dobro promiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite preko kore i ostavite tortu preko noći u hladnjaku

13:08
Korak 5

Ukrasite po izboru

Kolač ukrasite po želji bijelom ili crnom čokoladom, čokoladnim mrvicama, šlagom ili svježim voćem.

shutterstock_1725151138 (1).jpg
Shutterstock