Domaće knedle od krumpira punjene Nutellom

Slatki čokoladni užitak koji možete spremiti kao desert ili slatku večeru

Shutterstock

Knedle od krumpira tradicionalna su poslastica na našim prostorima, a mi vam donosimo recept za knedle od krumpira punjene Nutellom. Ove mekane i sočne knedle s čokoladnim punjenjem idealne su za sve ljubitelje slatkoga. 

Sastojci:

Tijesto:

  • 600 g očišćenog krumpira
  • 300 g brašna (200 g oštrog/100 g glatkog)
  • 60 g maslaca
  • 45 g griza
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje

Posip:

  • 120 g krušnih mrvica
  • 80 g šećera
  • 20 g kakaa
  • 10 g čokoladnih mrvica
  • 50 ml ulja

400-500 g Nutelle

Priprema:

Krumpir skuhajte u slanoj vodi, dodajte maslac i nakon što se skuha, zgnječite ga u pire. Zatim dodajte sol, vanilin šećer i jaje, pa sve dobro zamijesite. Dodajte griz i brašno i ponovno dobro pomiješajte. Gotovo tijesto ostavite pokriveno u hladnjaku da odstoji oko 30 minuta. 

Za to vrijeme pripremite Nutella kuglice tako što ohlađenu Nutellu stavljajte na papir za pečenje u porcijama od oko 20 g i stavite u zamrzivač na još 30 minuta.

Na zagrijano ulje u tavi dodajte krušne mrvice, šećer, pomiješajte, pa dodajte čokoladne mrvice i sve sjedinite.

Uzmite tijesto koje izvadite iz hladnjaka i rastanjite na radnog površini, a potom režite na porcije od oko 50 g. Dobivene kuglice rukama odvajajte od tijesta pa na njih stavljajte nadjev i oblikujte kuglice. 

Kuglice spustimo u zagrijanu vodu s prstohvatom soli i kada  isplivaju na površinu, izvadimo ih. Premijesite ih u mrvice i valjajte dok okruglice ne budu ravnomjerno prekrivene posipom.