U pripremi ovog nezaboravnog moussea možete koristiti Nutellu, ili bilo koji drugi čokoladni namaz s lješnjacima.
Mousse možete servirati u ukrasnim čašama ili malim staklenkama. Dekoraciju prepuštamo Vama, ali u ovom slučaju manje zaista jest više. Dobro će poslužiti žlica tučenog vrhnja, naribana čokolada i nasjeckani lješnjaci.
Mousse od Nutelle
Sastojci:
200 g namaza od lješnjaka
50 ml mlijeka
60 ml vrhnja za šlag
1 žlica gustina
3 žlice šećera u prahu
100 g tostiranih lješnjaka
Priprema:
Stavite namaz od lješnjaka i mlijeko u manju zdjelicu i ubacite u mikrovalnu na 10 sekundi, izvadite, promiješajte i ponovite postupak još dva puta kako bi s lakoćom mogli sjediniti sastojke. Dobro promiješajte i ostavite sa strane da se smjesa ohladi. Stavite vrhnje za šlag u veću zdjelu pa dodajte gustin i šećer u prahu.
Uključite mikser na srednju brzinu, dodajte namaz i miksajte dok ne dobijte čvrstu smjesu. Lješnjake nasjeckajte na sitno pa lagano umiješajte drvenom žlicom. Mousse podijelite u posudice, pokrijte prozirnom folijom pa stavite u hladnjak na barem sat vremena. Prije posluživanja nadjenite žlicom lagano tučenog vrhnja i pospite ostatkom nasjeckanih lješnjaka.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice