Klasik je to koji je obilježio mnoga djetinjstva su knedle sa šljivama. Okruglice od ukusnog krumpirovog tijesta punjene velikim komadima voća razveselit će sve ukućane svojim nježnim okusom te trenutno zadovoljiti potrebu za slatkim.
U nastavku donosimo recept za knedle sa šljivama:
Sastojci:
pola kilograma krumpira
200 grama oštrog brašna
50 grama maslaca
jaje
sol
šljive ili drugo voće
krušne mrvice
maslac za prezle
šećer i cimet
kiselo vrhnje
Priprema:
Krumpir skuhajte u kori, ogulite i propasirajte te mu dodajte maslac. Ostavite da se ohladi pa dodajte brašno, jaje i sol te zamijesite tijesto.
Kuglice pravite rukama, a potom ih u ruci raširite, stavite šljivu i oblikujte knedlu. Knedle stavljajte u slanu vrelu vodu i kuhajte oko 15 minuta. U tavi rastopite maslac i dodajte krušne mrvice, uvaljajte knedle i kratko ih zapecite.
Druga opcija je da knedle prije posluživanja samo prelijete preprženim prezlama. Kod serviranja dodajte šećer i cimet.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice