Knedle punjene šljivama ili pekmezom od šljiva omiljen su ručak koji pamtimo iz djetinjstva, a sada ga rado volimo pojesti i za desert. Slične knedle možete puniti krumpirom i tako uživati i u slanoj verziji.
Sastojci
- 230 g brašna
- 100 ml vode
- 1/2 žličice soli
- 1 jaje
- 450 g krumpira
- 1 luk
- 25 g maslaca
- sol, papar
Zamijesite tijesto
Prosijte 2/3 brašna, posolite i promiješajte. U udubinu brašna razbijte jaje. Postupno ulijte vodu i zamijesite tijesto za knedle. Postupno dodajte ostatak brašna i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Pripremite smjesu od krumpira
U međuvremenu operite i ogulite krumpir te nasjeckajte kopar. Naribajte krumpir i luk. Ocijedite višak tekućine, posolite i popaprite te dodajte maslac. Sve sastojke dobro promiješajte.
Razvaljajte tijesto i napunite smjesom
Radnu površinu pospite s malo brašna i valjkom razvaljajte tijesto u veći krug. Čašom odvajajte krugove od tijesta i punite ih s malo nadjeva od krumpira. Presavijte krug na pola i pritisnite rubove.
Skuhajte knedle
Vodu posolite pa pustite da prokuha. Dodajte knedle i odmah promiješajte da se ne zalijepe za dno. Kuhajte ih 5 minuta nakon što prokuhaju, odnosno dok ne isplivaju na površinu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice