Knedle punjene šljivama ili pekmezom od šljiva omiljen su ručak koji pamtimo iz djetinjstva, a sada ga rado volimo pojesti i za desert. Slične knedle možete puniti krumpirom i tako uživati i u slanoj verziji.

Sastojci

  • 230 g brašna
  • 100 ml vode
  • 1/2 žličice soli
  • 1 jaje
  • 450 g krumpira
  • 1 luk
  • 25 g maslaca
  • sol, papar
16:19
Korak 1

Zamijesite tijesto

Prosijte 2/3 brašna, posolite i promiješajte. U udubinu brašna razbijte jaje. Postupno ulijte vodu i zamijesite tijesto za knedle. Postupno dodajte ostatak brašna i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

16:19
Korak 2

Pripremite smjesu od krumpira

U međuvremenu operite i ogulite krumpir te nasjeckajte kopar. Naribajte krumpir i luk. Ocijedite višak tekućine, posolite i popaprite te dodajte maslac. Sve sastojke dobro promiješajte.

16:20
Korak 3

Razvaljajte tijesto i napunite smjesom

Radnu površinu pospite s malo brašna i valjkom razvaljajte tijesto u veći krug. Čašom odvajajte krugove od tijesta i punite ih s malo nadjeva od krumpira. Presavijte krug na pola i pritisnite rubove.

16:20
Korak 4

Skuhajte knedle

Vodu posolite pa pustite da prokuha. Dodajte knedle i odmah promiješajte da se ne zalijepe za dno. Kuhajte ih 5 minuta nakon što prokuhaju, odnosno dok ne isplivaju na površinu.