Palačinke s makom i preljevom od malina su apsolutni ljetni hit

Brze i sočne palačinke od maka u domaćem preljevu od malina

Shutterstock

Za sve ljubitelje palačinki našli smo savršenu ljetnu verziju ove klasične slatke poslastice. Palačinke od maka u preljevu od domaćih malina su aposlutni hit koji ćete obožavati ovog ljeta. Preporučamo vam da ovaj mekan i sočan desert upotpunite s kuglicom sladoleda od vanilije ili čokolade. 

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 3 žlice maka

Preljev od maline:

  • 300 g malina
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica gustina

Priprema

Umutite jaja i šećer, pa dodajte pola brašna i mlijeka uz stalno miješanje. Dodajte preostalo brašno i mlijeko, kiselu vodu, sol i mak, pa sve ponovno umiješajte velikom brzinom. U tavu ulijte nekoliko kapi ulja i dobro ju zagrijte, ulijte smjesu i precite s obje strane nekoliko minuta. Pazite da palačinke ne budu predebele. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu. 

Maline i šećer kuhajte na laganoj vatri dok se ne raspadnu. Zatim dodajte gustin kojeg ste razmutili s malo vode. Preljev od malina još kratko prokuhajte, malo ohladite a zatim prelijte preko palačinki.

Preporučamo da na palačinke stavite i kuglicu sladoleda od vanilije.