Lažna mađarica je brža i jednostavnija inačica starinskog čokoladnog kolača, mađarice. U originalnom receptu mađarica je kolač od puno tankih kora premazanih sočnom čokoladnom kremom, koji osvaja na prvu.
Pronašli smo za vas recept legendarnog kolača koji je gotov u samo 15 minuta, a radi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno možete pronaći u svojoj kuhinji. Pripremiti ovaj kremasti kolač koji će vas okusom vratiti u dane djetinjstva.
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 800 ml vode
- 5 žlica šećera
- 250 g maslaca
- 1 kg keksa
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
U posudu ulijte vodu, dodajte šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuha, maknite s vatre i dodajte keks. Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tekući dio. Kako budete miješali, keks će se lomiti. Izlijte smjesu u posudu za pečenje kolača veličine 30 x 40 cm.
Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte preljev preko kolača. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u hladnjak. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.