Domaća bajadera je tradicionalni starinski kolač koji je obilježio mnoga djetinjstva. Lagan je za pripremu i idealan za vruće dane zato što vam za pripremu neće trebati pećnica. Sastoji se od dva sloja, čokoladnii sloj s keksim i orasima, sve prelijte čokoladom i uživajte u neodoljivim okusim djetinjstva.

Sastojci:

  • 200 g mljevenih keksa
  • 100 g mljevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 8-9 žlica vode
  • 100 g margarina
  • 130 g čokolade za kuhanje

Glazura:

  • 80 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema

U lonac stavite šećer, vanilin šećer i vodu, kuhajte dok ne zakipi. Stavite sa strane pa dodajte margarina i miješajte dok se ne otopi. Zatim dodajte kekse i orahe, dobro promiješajte. Smjesu podijelite na 2 jednaka dijela. U jedan dio dodajte čokolade koju ste prethodno otopili. Tepsiju nauljite pa dodajte prvi sloj čokoladne smjese, a zatim drugu polovicu smjese. Stavite u hladnjak da se ohladi. Slatko vrhnje i čokoladu pomiješajte pa otopite i dobivenu glazuru prelijte preko kolača. Vratite u hladnjak da se stegne preko noći.