Mađarica je jedan od najpopularnijih kolača u našim krajevima i iako bi se po imenu reklo da potječe iz susjedne Mađarske, zapravo ova pita uopće nije mađarska slastica. Doduše, slična jemađarskoj tradicionalnoj torti Doboš koja u presjeku izgleda poput mađarice, ali pita mađarica kakvu znamo nastala je u kontinentalnoj Hrvatskoj. Mađarica je kolač s tankim korama i između njih stavlja se krema od čokolade, a čak postoje rasprave oko toga koliko kora ide u ovu pitu. 

Doboš torta kao i žarbo kocke imaju tanke kore i tamnu kremu, ali Doboš torta s karamelom i čokoladom, dok žarbo kocke imaju orahe i džem.

Kao i svi tradicionalni i starinski kolači, i za nju postoji bezbroj recepata jer prenose se generacijama i svatko ima neki svoj trik. No ovaj kolač ne mora biti kompliciran za pripremu jer jednako je dobar i s kupovnim korama. Donosimo vam recept s gotovim korama s kojima će priprema biti puno brža, a toliko jednostavna da će ga moći napraviti i početnici u kuhinji.

Recept za mađaricu s gotovim korama

Sastojci:

1 pakiranje gotovih kora
750 ml mlijeka
200 g šećera
1 vanilin šećer
rum po želji
230 g čokolade za kuhanje
40 g kakao praha
50 g gustina
125 g margarina
3 žlice ulja

Najlakši recept za mađaricu s gotovim korama
Shutterstock 

Priprema:

Čokoladu i mlijeko prokuhajte. Šećer, kakao, šećer i vanilin šećer pomiješajte i pomiješajte s prokuhanim mlijekom. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte rum i margarin.

Ovom kremom namažite kore, ostavite da se stegne u hladnjaku pola sata, a zatim cijeli kolač prelijte čokoladom otopljenom s uljem i ponovno ostavite da se dobro ohladi prije rezanja.

 Izvor: Stil Kurir