Jednostavni cheesecake s bijelom čokoladom gotov u pola sata

Kremasti cheesecake od bijele čokolade i bobičastog voća za koji vam neće trebati pećnica

Shutterstock

Za sve ljubitelje cheesecake kolača, pronašli smo recept za cheesecake od bijele čokolade. Za pripremu vam neće trebati pećnica, a gotov je u samo pola sata. Ostavite ga u hladnjaku preko noći kako bi bili sigurni da se dovoljno stisnuo.

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 150 g maslaca
  • 400 g bijele čokolade
  • 300 g krem sira
  • 250 g mascarpone sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 g kupina ili malina

Priprema

Kekse usitnite i dodajte im otopljenog maslac i sve dobro promiješajte dok se skroz ne poveže. Namastite i obložite dno 23 cm dubokog kalupa za torte, smjesu za podlogu dodajte u kalup za tortu i poravnajte. Ostavite da se stegne u hladnjaku dok vi radite kremasti dio torte.

Počnite topiti čokoladu u zdjali koju možete staviti iznad lonca s kipućom vodom. Povremeno promiješajte da se ne zalijepi. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta, ali da i dalje ostane tekuća. U međuvremenu miksajte krem sir i mascarpone. Dodajte vrhnja za šlag i nastavite miksatidok smjesa ne postane gušća. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i miješajte dok se ne sjedini. 

Smjesu žlicom rasporedite po ohlađenoj i čvrstoj podlozi i zagladite gornju površinu. Vratite u hladnjak da se hladi najmanje 6 sati ili preko noći. Nakon šta se ohladi ukrasite malinama ili kupinama. 

Izvor: Good food