Ovaj cheesecake  od čokolade idealan je za ljetne dane, zato što zbog njega nećete morati paliti pećnicu. Isprobajte ovaj osvježavajući desert od sira i čokolade koji je jednostavan za izradu, a neće vam uzeti ni puno vremena. 

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 150 g maslaca
  • 350 g mascarpone sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 60 ml kave
  • 300 g crne čokolade

Priprema:

Stavite kekse u multipraktik i sameljite ih u sitne mrvice. Dodajte otopljeni malac i miješajte da se poveže. Utisnite u dno i stranice kalupa za tart večine 23x3 cm. Ohladite 30 minuta dok se ne stegne.

Stavite ricottu u procesor hrane i miješajte dok ne postane glatko. Stavite u zdjelu pa umiješajte mascarpone, šećeru u prahu, vaniliju i liker. Polovicu čokolade sitno nasjeckajte i promiješajte kroz smjesu. Rširite nadjev u koru za tart i ohladite najmanje 1 sat.

U međuvremenu, otopite preostalih 150 g čokolade u posudi postavljenoj iznad posude s vodom koja lagano ključa. Miješajte dok se ne otopi i postane glatko, zatim rasporedite po ravnom plehu i ostavite na sobnoj temperaturi da se stegne. Oštrim nožem ili gulilicom naribajte čokoladu. Izvadite tart iz kalupa, stavite na tanjur za posluživanje i uskrasite komadićima čokolade.