Stracciatella cheesecake je lagani i kremasti kolač od sira s komadićima čokolade koja će vas osvježiti ovog ljeta. Stracciatella je poznati talijanski okus sladoleda koji već godinama oduševljava sve slatkoljupce svojim laganim okusom i hrskavim čokoladnim mrvicma. U nastavku teksta pronađite video u kojem je detaljno objašnjen postupak pripreme ovog ljetnog hita. 

Sastojci:

  • 100 g keksa
  • 50 g maslaca

Krema:

  • 200 g krem sira
  • 200 g mascarponea
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 30 g čokolade

Priprema

Kalup od 18 cm obložite papirom za pečenje. Izdrobljene kekse pomiješajte s rastopljenim maslacem i miješajte dok ne dobijete teksturu mokrog pijeska. Stavite smjesu u pripremljeni kalup i ravnomjerno pritisnite tako da pokrijete cijelo dno. Stavite u hladnjak na 30 minuta.

U zdjeli za miješanje pomiješajte krem sir, mascarpone i šećer dok smjesa ne postane glatka. Miksajte vrhnje dok ne postane čvrsto, a zatim ga lagano umiješajte u smjesu od sira. Nasjeckajte čokoladu na male komadiće i pomiješajte sa kremom. U kalup stavite kremu te je zagladite što je bolje moguće. 

Stavite u hladnjak preko noći ili minimalno na 3 sata. Prije serviranja dekorirajte tortu komadićima čokolade. 

Izvor: Maverick Baking