Stracciatella cheesecake je lagani i kremasti kolač od sira s komadićima čokolade koja će vas osvježiti ovog ljeta. Stracciatella je poznati talijanski okus sladoleda koji već godinama oduševljava sve slatkoljupce svojim laganim okusom i hrskavim čokoladnim mrvicma. U nastavku teksta pronađite video u kojem je detaljno objašnjen postupak pripreme ovog ljetnog hita.
Sastojci:
- 100 g keksa
- 50 g maslaca
Krema:
- 200 g krem sira
- 200 g mascarponea
- 2 žlice šećera u prahu
- 150 ml vrhnja za šlag
- 30 g čokolade
Priprema:
Kalup od 18 cm obložite papirom za pečenje. Izdrobljene kekse pomiješajte s rastopljenim maslacem i miješajte dok ne dobijete teksturu mokrog pijeska. Stavite smjesu u pripremljeni kalup i ravnomjerno pritisnite tako da pokrijete cijelo dno. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
U zdjeli za miješanje pomiješajte krem sir, mascarpone i šećer dok smjesa ne postane glatka. Miksajte vrhnje dok ne postane čvrsto, a zatim ga lagano umiješajte u smjesu od sira. Nasjeckajte čokoladu na male komadiće i pomiješajte sa kremom. U kalup stavite kremu te je zagladite što je bolje moguće.
Stavite u hladnjak preko noći ili minimalno na 3 sata. Prije serviranja dekorirajte tortu komadićima čokolade.
Izvor: Maverick Baking
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice