Najkremastiji ljetni tiramisu s pekmezom od borovnica

Ljetni kolač od borovnica za čiju pripremu vam ne treba pećnica

Shutterstock

Poznati talijanski kolač dobio je svoju ljetnu verziju. Napravite tiramisu od borovnica i uživajte u ovom klasičnom desertu u kombinaciji sa slatkim ljetnim bobičastim voćem. Savršen spoj mascarpone sira i piškota upotpunite s okusom borovnica i u samo par koraka napravite ovaj jednostavan kolač koji će definitivno postati vaš favorit ovoga ljeta. 

U nastavku pronađite video s detaljnim prikazom pripreme ovog sočnog ljetnog kolača.

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 600 ml mlijeka
  • staklenka pekmeza od borovnica

Krema:

  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 250 g vrhnje za šlag
  • 500 g mascarpone sira
  • 1 žlica vanilije

Priprema:

U zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer i miksajte velikom brzinom mikserom oko 8 minuta. Dodajte mascarpone sir i mutite još minutu. U drugoj zdjeli umutite šlag i pažljivo ga umiješati u smjesu žumanjaka i mascarponea.
Mlijeko dodajte u lonac i zagrijte ga skoro do vrenja, najbolje na srednjoj vatri. Pazite da ne zagori. Piškote umočite u vruće mlijeko i pokrite cijeli pleh jednim slojem piškota.

Pekmezom namažite sloj piškota. Dodajte 1/3 mascarpone kreme i ponovite ovaj postupak još 1 put. Završni sloj kreme od mascarponea i ukrasite borovnicama. Ostavite da se ohladi preko noći ili barem 8 sati u hladnjaku.