Iskoristite sezonu kad još ima najukusnijeg bobičastog voća - borovnica i napravite domaći džem. Ovaj recept poseban je po tome što ima jedan poseban sastojak, a to je čokolada. Kombinacija slatko-kiselkastih borovnica i gorke tamne čokolade oduševit će ljubitelje domaćih namaza, a savršeno paše uz palačinke ili namazan na kruh za doručak. 

Sastojci:

  • 1 kg borovnica
  • 150 g tamne čokolade 85% kakaa
  • sok jedne limete ili pola limuna

Priprema:

Operite borovnice i kuhajte ih na srednjoj vatri, a dok omekšaju izgnječite ih.

Iscijedite sok iz limete ili limuna i dodajte ga borovnicama. 

Kuhajte postupno miješajući dok se borovnice ne raspadnu. Nakon toga ostavite smjesu da lagano kuha još 10-ak minuta, a ovisno o duljini kuhanja pekmez će biti gušći ili rjeđi.

U skuhanu smjesu nakon 12-15 minuta dodajte nasjeckanu tamnu čokoladu. Izmiješajte i rasporedite u sterilizirane staklenke. Kad se ohladi pospremite u hladnjak.