Barem jedno jutro u mjesecu trebali biste rezervirati za uživanje u domaćim muffinima. Priprema i pečenje traju otprilike 40 minuta, ali svaka će se sekunda isplatiti.

Muffini mogu na sobnoj temperaturi stajati do dva dana. Ako im želite produžiti rok trajanja, spremite ih u plastičnu kutiju, čvrsto ih zatvorite i čuvajte ih u hladnjaku do tjedan dana. Isprobajte muffine s borovnicama i zobenim pahuljicama.

Recept za muffine s borovnicama

Sastojci:

  • 250 ml mlijeka
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 1/2 žličice cimeta
  • 120 rastopljenog maslaca
  • 150 g meda
  • 1 jaje (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g svježih borovnica
Muffini s borovnicama
Shutterstock 

Priprema:

  1. Zobene pahuljice prelijte mlijekom pa pustite da odstoje 20-ak minuta.
  2. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Kalup za 12 muffina premažite uljem ili maslacem.
  3. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i sol.
  4. U drugoj posudi izmiksajte maslac s jajima, medom i ekstraktom vanilije.
  5. Sjedinite sve sastojke izuzev borovnica pa dobro promiješajte drvenom žlicom. Na kraju pažljivo umiješajte i borovnice.
  6. Napunite kalupe za muffine do vrha pa ih pecite pet minuta na temperaturi od 220 stupnjeva. Potom temperaturu smanjite na 180 i pecite ih još 15-ak minuta. Čačkalicom provjerite jesu li gotovi, a zatim ih izvadite iz pećnice.
  7. Ostavite muffine 10 minuta u kalupu, nakon čega ih pažljivo možete izvaditi uz pomoć tankog noža. U slast!