Vjerojatno najslavniji talijanski desert na svijetu, tiramisu, priprema se bez pečenja, a neodoljiva je kombinacija piškota, kave i kreme od sira mascarponea te šlaga. Savršen je desert uz popodnevnu kavu, ali i za iznenadne goste.
No kada vam dođu nenajavljeni gosti, trebate najbrži mogući recept, a otkrio ga je poznati chef Gordon Ramsay koji tvrdi da ga možete napraviti za manje od minute. Po sastojcima se razlikuje od originala, ali rezultat je predivan desert koji okusom, ali i izgledom (jer se poslužuje u čaši pa izgleda elegantno i sofisticirano) ne zaostaje za pravim domaćim tiramisuom.
Volite li slastice i kolače s kavom, probajte brzinsku čoko tortu s keksom i kavom, a kad poželite raskošniji desert, odvažite se za Titovu tortu, prefinu kombinaciju kreme od čokolade, oraha i kave koja podsjeća na osamdesete.
Sastojci
- 150 ml slatkog vrhnja
- 200 g mascarpone sira
- 4 piškote
- kava
- 4 žličice likera od kave, vina Marsala ili brandyja
- 25 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ribana čokolada
Recept Gordona Ramsaya za brzi tiramisu
Istucite
Istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu.
Postupak pogledajte u videu:
Izmiksajte
U drugoj posudi pomiješajte vino (Gordon Ramsay koristi vino Marsala), mascarpone i vaniliju. Sjedinite obje smjese.
Umočite
U čašu stavite piškote umočene u kavu i prerezane na pola. Ulijte kremu i naribajte čokoladu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice