Mnogima je najdraži desert tiramisu, a mi smo pronašli recept za tiramisu u ljetnoj kombinaciji s limunom. Limun ovom klasičnom talijanskom desertu daje posebnu svježinu i prozračnost.
Ako želite probati još jednu ljetnu verziju tiramisua, preporučamo da probate naš recept za tiramisu od borovnice.
Sastojci:
- 380 g slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera u prahu
- 450 g krem sira
- 2 žličice narivane limunove korice
- prstohvat soli
- 200 g piškota
- 320 ml limunade
- 180 ml limoncella
Krema od limuna:
- 1 jaje
- 30 ml soka od limuna
- 1 žličica korice limuna
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 90 g krem sira
Priprema:
Mikserom na srednjoj brzini izmiksajte slako vrhnje i šećer dok smjesa ne postane čvrsta. U velikoj zdjeli pomiješajte krem sir, naribanu koricu limuna i sol. U smjesu dodajte otprilike jednu trećinu šlaga i promiješajte da se sjedini. Smjesu umiješajte u preostali šlag.
Za kremu od limuna u manjoj posudi pomiješajte jaja i limunov sok. Kuhajte i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Ohladite na sobnoj temperaturi. Umiješajte koricu limuna i ekstrakt vnilije. Dobro promiješajte. U maloj posudi miksajte smjesu krem sira i limuna dok se ne sjedine. Žlicom stavite
U plitkoj zdjeli pomiješajte limunadu i liker od limuna. Umočite svaku piškotu u smjesu limunade s obje strane, nakratko. Odozgo rasporedite pola smjese od šlaga. Premažite kremom od limuna pazeći da se previše ne umiješa u sloj bijele kreme.
Ponovite s preostalnom smjesom limunade i piškota. Odozgo premažite preostalom kremom od limuna. Žlicom stavite preostalu smjesu kreme u vrećicu s velikom okruglim vrhom i prebacite je preko vrha torte. Ostavite tiramisu u hladnjaku najmanje 3 sata ili preko noći. Na vrh stavite nasjeckanu koricu limuna.