Tart od limuna osvježavajući desert koji oduševljava svojom jednostavnošću i bogatim, osvježavajućim okusom limuna. Sa svojom hrskavom korom i kremastim punjenjem, ovaj desert je savršen za tople dane. Otkrijte kako napraviti ovaj ukusan desert koji će osvježiti vaše nepce i utažiti želju za slatkim.
Sastojci:
Tijesto:
- 250 g oštrog brašna
- 125 g rastopljenog maslaca
- 125 g šećera u prahu
- 1 jaje
- prstohvat soli
Krema:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- sok od 3 limuna (po mogućnosti domaća ili organski uzgojena)
- naribana korica od 3 limuna
- 250 g kiselog vrhnja
Priprema:
Zamijesite tijesto
Zagrijte pećnicu na 150ºC.
U posudi miješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaje, brašno i sol.
Ostavite ga da se ohladi
Mijesite tijesto dok ne postane jednolično i glatko. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na 2 sata u hladnjak.
Razvaljajte u kalup
Kad je ohlađeno, razvaljajte ga i smjestite u kalup za pite. Ostatak tijesta prstima razmjestite po rubovima kalupa.
Stavite u pećnicu
Stavite ga u pećnicu na 15 minuta. Izvadite ga i pripremite za punjenje, odnosno pustite da se malo ohladi.
Miksajte kremu
U posudi lagano miksajte jaja i šećer dok se šećer ne rastopi. Dodajte limunov sok, limunovu koricu i vrhnje. Miješajte dok se ne pretvori u gustu smjesu.
Stavite hladiti
Smjesu prelijte preko tijesta i sve zajedno stavite u pećnicu da se peče 30 minuta. Kad je gotovo, izvadite iz pećnice pustite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Nakon što se ohladi tart je spreman za serviranje.
Izvor: Sensa.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice