Tart od limuna osvježavajući desert koji oduševljava svojom jednostavnošću i bogatim, osvježavajućim okusom limuna. Sa svojom hrskavom korom i kremastim punjenjem, ovaj desert je savršen za tople dane. Otkrijte kako napraviti ovaj ukusan desert koji će osvježiti vaše nepce i utažiti želju za slatkim.

Sastojci:

Tijesto:

  • 250 g oštrog brašna
  • 125 g rastopljenog maslaca
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Krema:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • sok od 3 limuna (po mogućnosti domaća ili organski uzgojena)
  • naribana korica od 3 limuna
  • 250 g kiselog vrhnja

Priprema:

15:50
Korak 1

Zamijesite tijesto

Zagrijte pećnicu na 150ºC.
U posudi miješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaje, brašno i sol.

shutterstock_289188959.jpg
Shutterstock 

15:55
Korak 2

Ostavite ga da se ohladi

Mijesite tijesto dok ne postane jednolično i glatko. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na 2 sata u hladnjak.

15:55
Korak 3

Razvaljajte u kalup

Kad je ohlađeno, razvaljajte ga i smjestite u kalup za pite. Ostatak tijesta prstima razmjestite po rubovima kalupa.

15:55
Korak 4

Stavite u pećnicu

Stavite ga u pećnicu na 15 minuta. Izvadite ga i pripremite za punjenje, odnosno pustite da se malo ohladi.

15:55
Korak 5

Miksajte kremu

U posudi lagano miksajte jaja i šećer dok se šećer ne rastopi. Dodajte limunov sok, limunovu koricu i vrhnje. Miješajte dok se ne pretvori u gustu smjesu.

15:55
Korak 6

Stavite hladiti

Smjesu prelijte preko tijesta i sve zajedno stavite u pećnicu da se peče 30 minuta. Kad je gotovo, izvadite iz pećnice pustite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Nakon što se ohladi tart je spreman za serviranje. 

Izvor: Sensa.hr