Poznati talijanski kolač dobio je svoju ljetnu verziju. Napravite tiramisu od borovnica i uživajte u ovom klasičnom desertu u kombinaciji sa slatkim ljetnim bobičastim voćem. Savršen spoj mascarpone sira i piškota upotpunite s okusom borovnica i u samo par koraka napravite ovaj jednostavan kolač koji će definitivno postati vaš favorit ovoga ljeta.
U nastavku pronađite video s detaljnim prikazom pripreme ovog sočnog ljetnog kolača.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 600 ml mlijeka
- staklenka pekmeza od borovnica
Krema:
- 4 žumanjka
- 150 g šećera
- 250 g vrhnje za šlag
- 500 g mascarpone sira
- 1 žlica vanilije
Priprema:
U zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer i miksajte velikom brzinom mikserom oko 8 minuta. Dodajte mascarpone sir i mutite još minutu. U drugoj zdjeli umutite šlag i pažljivo ga umiješati u smjesu žumanjaka i mascarponea.
Mlijeko dodajte u lonac i zagrijte ga skoro do vrenja, najbolje na srednjoj vatri. Pazite da ne zagori. Piškote umočite u vruće mlijeko i pokrite cijeli pleh jednim slojem piškota.
Pekmezom namažite sloj piškota. Dodajte 1/3 mascarpone kreme i ponovite ovaj postupak još 1 put. Završni sloj kreme od mascarponea i ukrasite borovnicama. Ostavite da se ohladi preko noći ili barem 8 sati u hladnjaku.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice