Recept za domaći sladoled bez šećera

Imamo recept za sladoled bez šećera, aditiva i pojačivača ukusa.

dovile-ramoskaite-iT4qcNMhYTQ-unsplash

Kada temperature narastu preko trideset stupnjeva, jedino o čemu možemo razmišljati jest kako da se rashladimo. Ovdje je sladoled pravi spas i vole ga svi!

Umjesto industrijskih hladnih poslastica koje su pune šećera, radije napravite sami kod kuće osvježavajući sladoled od voća, bez dodatnih šećera, aditiva i pojačivača ukusa. Sve što će vam trebati su silikonski kalupi i nekoliko minuta.

Sastojci:

1 šalica nasjeckanih bresaka
1 banana
2 žlice grčkog jogurta
žličica meda

Priprema:

Sve sastojke umiješajte u mikseru. Ako želite da bude kremastije, dodajte još jogurta, a ako više volite da bude slađe,u tom slučaju dodajte još malo meda.

Smjesu izlijte u kalupe, a ako želite da sladoled lijepo i efektivno izgleda, možete u sredinu kalupa staviti jednu crvenu voćku (malinu ili jagodu) pa preko nje ponovo preliti smjesu. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati, a zatim uživajte u savršenoj ljetnoj poslastici!