Affogato je talijanski desert koji se priprema od sladoleda od vanilije prelivenim espresso i prije samog serviranja na vrh se stavi amaretto. Obično se poslužuje u visokoj čaši s uskim dnom. Ovaj jednostavan ljetni desert poslužite svojim prijateljima i oduševite ih ovom laganom kombinacijom slatkih okusa Italije.
Sastojci:
- espresso
- velika kugla sladoleda
- amaretto
Priprema:
Napravite kavu, stavite kuglicu sladoleda u čašu i prelijte vrućom kavom. Na kraju dodajte amaretto.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice