Banana je popularan sastojak jednostavnih kolača, a u 1980-ima bile su popularne jeftine torte s pudingom i bananom bez pečenja, posebno su ih obožavala djeca. Ovo voće glavni je sastojak i jednostavnog biskvitnog banana kruha ili banana bread, a ovaj put donosimo vam recept za puding kolač bez pečenja s bananom i kakaom.
Sastojci:
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 130 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 3 žlice kakaa
- 1 paket vanilin keksa
- 1 prašak za pecivo
- 250 g brašna
- 4 banane
Za kremu:
- 1 paket instant pudinga od vanilije
- 150 g vrhnja za šlag u prahu
- 380 ml hladnog mlijeka
Priprema:
Umutite jaja i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte tekuće sastojke i promiješajte. Zatim dodajte suhe sastojke i ponovno promiješajte. Ulijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 150°, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.
Za to vrijeme mikserom na velikoj brzini umutite sastojke za kremu. Banane narežite na tanke ploške. Kad se kolač ohladi, žlicom skinite površinski sloj tijesta i sameljite ga u sjeckalici ili blenderu.
Rasporedite banane, kolut po kolut, na površinu preostalog tijesta. Premažite ih kremom sa svih strana, po vrhu pospite mrvicama biskvita pa zagladite žlicom. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 4-5 sati ili preko noći. Narežite i uživajte.