Recept za kremastu tiramisu roladu

Raskošniji desert za ljubitelje slastica s kavom

Shutterstock

Talijanska slastica bez pečenja omiljena je u cijelom svijetu, a ako ste ljubitelj okusa kolača s kavom, pripremite roladu s kremom koja podsjeća na okus najpopularnijeg deserta s kavom - tiramisu roladu.

  • 160 g šećera
  • 110 g brašna
  • 10 g kukuruznog škroba
  • 30 g kefira
  • 15 ml ulja
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 1 žličica praška za pecivo

Za kremu:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 250 g krem ​​sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 8 g vanilin šećera

Za premazivanje:

  • 150 ml svježe kuhane kave
  • kakao u prahu
  • šećer u prahu
Shutterstock 

Priprema:

U zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Sve dobro izmiksajte dok ne postane svijetlo i prozračno. Zatim dodati kefir i ulje, pa ponovo izmiksajte mikserom. Na kraju u tijesto dodajte brašno, škrob i prašak za pecivo. Miješajte mikserom na niskoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto.

Pripremite pleh tako da ga obložite papirom za pečenje. Dodajte tijesto i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 10-15 minuta. Gotovo tijesto stavite na ravnu površinu i lagano pospite šećerom u prahu. Prekrijte drugim papirom za pečenje i na njega stavite ohlađen pleh. Za natapanje biskvita skuhajte jaku nezaslađenu kavu i ohladite je.

Za kremu počnite tući dobro ohlađeno slatko vrhnje. Uz mućenje dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte krem ​​sir u dva ili tri dijela. Vrhnje dobro umutite dok masa ne postane gusta i prozračna.

Skinite papir za pečenje s tepsije i umočite biskvit u ohlađenu kavu. Preko tijesta stavite veći dio kreme i zagladite. Odozgo pospite kakaom. Pažljivo zamotati u roladu. Ostatkom kreme premazati roladu. Pospite kakaom.

 Izvor: StvarUkusa