Talijanska slastica bez pečenja omiljena je u cijelom svijetu, a ako ste ljubitelj okusa kolača s kavom, pripremite roladu s kremom koja podsjeća na okus najpopularnijeg deserta s kavom - tiramisu roladu.
- 160 g šećera
- 110 g brašna
- 10 g kukuruznog škroba
- 30 g kefira
- 15 ml ulja
- 1 žličica vanilin šećera
- 1 žličica praška za pecivo
Za kremu:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 250 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 8 g vanilin šećera
Za premazivanje:
- 150 ml svježe kuhane kave
- kakao u prahu
- šećer u prahu
Priprema:
U zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Sve dobro izmiksajte dok ne postane svijetlo i prozračno. Zatim dodati kefir i ulje, pa ponovo izmiksajte mikserom. Na kraju u tijesto dodajte brašno, škrob i prašak za pecivo. Miješajte mikserom na niskoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto.
Pripremite pleh tako da ga obložite papirom za pečenje. Dodajte tijesto i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 10-15 minuta. Gotovo tijesto stavite na ravnu površinu i lagano pospite šećerom u prahu. Prekrijte drugim papirom za pečenje i na njega stavite ohlađen pleh. Za natapanje biskvita skuhajte jaku nezaslađenu kavu i ohladite je.
Za kremu počnite tući dobro ohlađeno slatko vrhnje. Uz mućenje dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte krem sir u dva ili tri dijela. Vrhnje dobro umutite dok masa ne postane gusta i prozračna.
Skinite papir za pečenje s tepsije i umočite biskvit u ohlađenu kavu. Preko tijesta stavite veći dio kreme i zagladite. Odozgo pospite kakaom. Pažljivo zamotati u roladu. Ostatkom kreme premazati roladu. Pospite kakaom.
Izvor: StvarUkusa