Volite li tiramisu, cheesecake i brownie, ali se ne možete odlučiti koji ćete danas ispeći, napravite kombinaciju. Nadya Bakes pokazala je kako pripremiti sočan kolač koji nećete moći prestati jesti - kora kao za brownie, nadjev za cheesecake i dodatak - kava.

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 250 g crne čokolade
  • 4 jaja
  • 280 g smeđeg šećera
  • 1 žličica instant kave
  • 120 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • prstohvat soli
  • 150 g komadića čokolade + 1 žlica brašna
Recept za tiramisu cheesecake brownie
Shutterstock 

Za sredinu:

  • 200 g sjeckanih miješanih oraha ili lješnjaka
  • 450 g kondenziranog mlijeka
  • ½ žličice soli

Za nadjev od sira:

  • 300 g krem ​​sira
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta badema
  • naribana kora 1 naranče
  • 1 žlica glatkog brašna
  • kakao prah, za posipanje

Priprema:

Kalup obložiti papirom za pečenje tako da viri. Premažite s malo maslaca. Otopite čokoladu s maslacem, a šećer umutite s jajima i instant kavom. Žličicu kave pomiješajte s 2 žličice vode i kad se ohladi dodajte u jaja. Kad se čokolada ohladi pomiješati obje smjese, pa još malo mutiti.

Zatim dodajte prosijano brašno, kakao i sol te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pomiješajte brašno i komadiće čokolade i dodajte u smjesu. Promiješajte i ulijte u kalup. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta.

Kratko popržite nasjeckane lješnjake ili orahe. Pomiješajte s kuhanim kondenziranim mlijekom i prstohvatom soli. Kada je kora pečena i ohlađena prelijte je dobivenom smjesom i stavite u zamrzivač na pola sata.

Pomiješajte krem ​​sir, šećer, jaje, ekstrakt badema, narančinu koricu i brašno. Ravnomjerno nanijeti preko sloja lješnjaka i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u hladnjak preko noći. Pospite kakaom u prahu.

Postupak pripreme pogledajte u videu: