Čokoladnu roladu s bananama znamo pod nazivom "mačje oči", a bila je jako popularna i omiljena u '70-ima, '80-ima i '90-im godinama prošlog stoljeća. Predivan je desert koji možete pripremiti za blagdanski stol, a sigurno ćete je pripremati i tijekom cijele zime.
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 3 žlice brašna
- 6 žlica šećera
- 3 žlice kakao praha
- 2 žlice ulja
Za kremu:
- 3 jaja
- 10 žlica šećera
- 100 g čokolade
- 200 g margarina
- 4 banane
Priprema:
Umutite bjelanjke sa šećerom pa odajte žumanjke. Umiješajte ulje, brašno, kakao.
Smjesu izlijte na pleh i pecite 25-30 minuta na 180 stupnjeva. Kad je pečen, biskvit zarolajte u roladu.
Umutite cijela jaja sa šećerom i skuhajte na pari. Dodajte vanilin šećer i čokoladu i kuhajte dok ne omekša. U skuhanu smjesu dodajte pjenasto umućen margarin.
Roladu premažite kremom, a na kremu stavite dvije banane u 2 reda jednu pored druge. Zarolajte. Roladu izvana premažite ostatkom kreme.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice