Recept za čupavce s bijelom čokoladom

Omiljeni biskvit umočen u čokoladu u novoj verziji.

Shutterstock

Čupavci su jedan od najpopularnijih kolača, a sastoje se od biskvita umočenog u čokoladu i posipanog kokosom. Nastali su od kolača koji se zove lamingtons koji potječe iz Australije. 

3 najljepša recepta za ljubitelje čupavaca: Malo drugačije verzije omiljene slastice

Osim klasičnih, popularni su ružičasti čupavci s jagodama, a ovaj put donosimo vam čupavce s bijelom čokoladom.

Shutterstock 

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 7 žlica brašna
  • 5 žlica šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 ml ulja

Za glazuru:

  • 300 g bijele čokolade
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 300 ml mlijeka
  • 150 g kokosa

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Mikserom umutite žumanjke i šećer. Nastavite miksati te postepeno dodavati ulje. U drugoj zdjeli tucite bjelanjke dok se ne stvori čvrsti snijeg.

U žumanjke naizmjenično lagano miješajući dodavati žlicu brašna, snijeg od bjelanjaka i prašak za pecivo. Brašno svakako prosijte jer će tako biskvit biti prozračniji i bolje će narasti.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Lim za pečenje namazati uljem, posuti brašnom i uliti smjesu za biskvit. Pecite oko 30 minuta. Kada se rubovi biskvita odmaknu od rubova kalupa, kolač je pečen. Pustiti da se ohladi i rezati na kocke.

Glazuru napravite tako da pomiješate mlijeko i vrhnje, zatim izlomite bijelu čokoladu i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi. Paziti da glazura ne prokuha. Kocke uvaljajte u glazuru pa u kokos.