Na blagdanskom stolu nezaobilazni su i čupavci, mekani žuti biskvit umočen u čokoladu i uvaljan u kokos. Ovaj kolač potječe iz Australije, a u originalu se zove Lamington cake ili lamingtons. Ovo je originalan i najjednostavniji recept za ove omiljene kolače.

Sastojci

Za biskvit:

3 jaja
10 žlica šećera
13 žlica ulja
1 dl mlijeka
16 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Za preljev/glazuru:

1,5 dl mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
200 g kokosa
150 g šećera

14:15
Korak 1

Izmiksajte

Umutite jaja, vanilin šećer i šećer pa dodajte mlijeko i ulje, ali stalno miksajte. Dodajte pola brašna - u drugu polovicu dodajte prašak za pecivo i promiješajte. Brašno je najbolje prosijati i tako dodati u smjesu.

14:18
Korak 2

Pecite

Lim za pečenje nauljite i pospite s malo brašna, izlijte smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Pecite desetak do 15 minuta (kad se biskvit počne odvajati od kalupa, gotov je).

14:28
Korak 3

Pripremite glazuru

Pečeni biskvit ostavite da se malo ohladi pa ga narežite na kocke. Glazuru pripremite kuhanjem mlijeka sa šećerom (na laganoj vatri, paziti da mlijeko ne zagori). Kad mlijeko prokuha dodajte maslac i čokoladu. Neprestano miješajte dok smjesa ponovno ne zavrije. Maknite sa štednjaka i ohladite smjesu dok ne bude mlaka.

14:29
Korak 4

Uvaljajte

Biskvit izrezan u kocke uvaljati u glazuru pa u kokosovo brašno. Ako su kocke previše natopljene glazurom pričekajte da se "ocijede".