Možete li uopće pojesti ovaj veliki čokoladni keks?

Umjesto nekoliko malih keksića, napravite jedan gigantski keks s duplom dozom čokolade.

Shutterstock

Planirate provesti večer sami uz neki dobar film? Počastite se jedinstvenim čokoladnim desertom - velikim keksom s komadićima čokolade.

Pripremiti ga možete i dan ili dva ranije te čuvati u posudi s poklopcem. Čaša mlijeka ili vruća čokolada savršeno će pristajati uz ovu bombastičnu poslasticu. Uživajte!

Veliki čokoladni keks

Sastojci:

  • 30 g omekšalog maslaca
  • 25 g bijelog šećera
  • 25 g smeđeg šećera
  • 30 ml umućenog jaja
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 30 g brašna
  • 10 g kakaa
  • 1/2 žličice sode
  • 50 g nasjeckane čokolade
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Izmiksajte maslac sa šećerom, jajem i ekstraktom vanilije u pahuljastu smjesu.
  2. Dodajte prosijano brašno pomiješano sa sodom, kakaom i soli. Kratko miksajte, dok se sastojci ne sjedine.
  3. Umiješajte nasjeckanu čokoladu, oblikujte tijesto u disk, omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na barem 20 minuta.
  4. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Oblikujte tijesto u kuglu, lagano ga pritisnite dlanom pa pecite 20-ak minuta. Rubovi bi trebali biti dobro pečeni, a sredina još uvijek mekana.
  5. Pričekajte da se keks malo ohladi prije serviranja!