NAJBOLJA KOMBINACIJA KEKSA I BROWNIEJA: Čokoladni kolačići koji su mekani i sočni iznutra, a hrskavi izvana

Ovi keksi s tamnom čokoladom podsjetit će vas teksturom i okusom na brownies.

Shutterstock

Ne možete odlučiti između brownieja i keksića? Dobra je vijest da ne morate ni birati! Ovi keksići su mekani i sočni iznutra, baš poput brownieja, a izvana su hrskavi i napuknuti, poput najboljih keksića s čokoladom.

Sastojci su dostatni za 10 keksića, a procijenjeno vrijeme pripreme je 30 minuta. Smjesa ne mora stajati u hladnjaku, što značajno umanjuje utrošeno vrijeme. Obavezno isprobajte!

Mekani keksići od tamne čokolade

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 120 g maslaca
  • 120 g bijelog šećera
  • 80 g smeđeg šećera
  • 2 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 130 g glatkog brašna
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 žličica cvijeta soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
  2. Otopite na pari tamnu čokoladu i maslac pa ostavite da se smjesa malo ohladi.
  3. Jaja izmiksajte sa šećerom i ekstraktom vanilije u pahuljastu smjesu.
  4. U jaja najprije umiješajte rastopljenu čokoladu, a potom i miks brašna, kakaa, praška za pecivo i malo soli.
  5. Žlicom za sladoled oblikujte kuglice pa ih rasporedite po papiru za pečenje.
  6. Pecite otprilike 12 minuta, a zatim izvadite pa pospite svaki keks s malo cvijeta soli.
  7. Nakon 20 minuta kekse premjestite na rešetku i pričekajte da se u potpunosti ohlade. Uživajte!