NAJBOLJI RECEPT ZA ĆUFTE: Slavni chef Gordon Ramsay otkriva tajnu za ukusno jelo, ne koristi jaje

Saznajte što za smjesu koristi umjesto jaja.

Shutterstock

Mljeveno meso vrlo je praktično jer se od njega mogu pripremiti razna mesna jela, može se dinstati s umakom od rajčica kao što je bolonjez, paše u razne složence kao što su lazanje i musaka, nezaobilazno je kao nadjev za sarmu i punjene paprike, a od njega se pripremaju i omiljene pljeskavice, faširanci i ćufte.

Svatko ima neku svoju tajnu za najukusnije domaće ćufte od mljevenog mesa, a slavni chef Gordon Ramsay otkrio je svoju. Umjesto da ih povezuje jajem, poznati chef koristi mješavinu krušnih mrvica i mlijeka. Donosimo vam njegov recept za ćufte.

Ćufte po receptu Gordona Ramsaya

Sastojci:

  • 400 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žličica chilli pahuljica ili mljevene paprike
  • 80 g krušnih mrvica
  • 3-4 žlica mlijeka
Shutterstock 

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, pa popržite na malo ulja. Luk i češnjak posolite i popaprite pa dodajte mljevenu papriku. Pržite dok luk ne omekša i pozlatni. Mljeveno meso rasporedite u zdjelu, posolite i popaprite, pa rukama dobro promiješajte. Pomiješajte prezle i mlijeko, pa dodajte u meso, kao i smjesu od luka. Sve sastojke dobro sjedinite i radite ćufte. Pržite ih na malo ulja.

Ćufte po receptu Gordona Ramsaya  youtube