Mljeveno meso vrlo je praktično jer se od njega mogu pripremiti razna mesna jela, može se dinstati s umakom od rajčica kao što je bolonjez, paše u razne složence kao što su lazanje i musaka, nezaobilazno je kao nadjev za sarmu i punjene paprike, a od njega se pripremaju i omiljene pljeskavice, faširanci i ćufte.
Svatko ima neku svoju tajnu za najukusnije domaće ćufte od mljevenog mesa, a slavni chef Gordon Ramsay otkrio je svoju. Umjesto da ih povezuje jajem, poznati chef koristi mješavinu krušnih mrvica i mlijeka. Donosimo vam njegov recept za ćufte.
Ćufte po receptu Gordona Ramsaya
Sastojci:
- 400 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 žličica chilli pahuljica ili mljevene paprike
- 80 g krušnih mrvica
- 3-4 žlica mlijeka
Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, pa popržite na malo ulja. Luk i češnjak posolite i popaprite pa dodajte mljevenu papriku. Pržite dok luk ne omekša i pozlatni. Mljeveno meso rasporedite u zdjelu, posolite i popaprite, pa rukama dobro promiješajte. Pomiješajte prezle i mlijeko, pa dodajte u meso, kao i smjesu od luka. Sve sastojke dobro sjedinite i radite ćufte. Pržite ih na malo ulja.