Mljeveno meso spada u jeftine i praktične namirnice pa je često na jelovniku. Ćufte u umaku su jedno od najdražih jela mnogima, a ako im želite obogatiti okus, dodajte im tajni sastojak, a to je najobičniji luk.

Narežite ga i popržite. Luk će zbog prženja biti mekan, lagano hrskav i suptilno slatkast pa će mesu dati poseban okus. Važno je zapamtiti da luk koji planirate staviti u mljeveno meso ne smijete predugo držati na vatri, dovoljno ga je samo lagano popržiti. Osim luka, okus faširancima može poboljšati i krumpir.

Kako pripremiti ćufte
Shutterstock 

Recept za ćufte u umaku od rajčice

Sastojci:

Za mesne okruglice:

  • 300 grama mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • kora kruha u mlijeku
  • začin, sol, mljevena paprika, mljevena paprika

Za umak:

  • 1/2 šalice ulja
  • 1 žlica brašna
  • 200 ml pasirane rajčice
  • malo začina
  • malo šećera (po želji)

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte i umiješajte u meso. Dodajte jedno jaje, koricu kruha koju ste narezali na sitne komadiće i začine. Sve dobro izgnječite rukama. Od smjese oblikujte okruglice i pržite na ulju.

Kad su ćufte gotove, stavite ih na papirnatu salvetu da se ocijedi višak masnoće.

Umak napravite tako da na pola šalice ulja popržite brašno. Dodajte pasiranu rajčicu i promiješajte da se ne stvore grudice. U smjesu ulijte malo vode i kuhajte 2-3 minute. Začinite po želji. Poslužite ga uz mesne okruglice i prilog po želji.

 Izvor: Stvar ukusa