Jeste li primijetili da pljeskavice iz restorana imaju posebno sočan okus? Ako se pitate ima li to veze s načinom kako se peku ili s onim što se stavlja u smjesu, donosimo vam odgovor. I sami možete napraviti ukusne pljeskavice, koristeći trik vrhunskih kuhara, a to je dodavanje sode bikarbone koja će pljeskavicama dati mekoću i sočnost.
Sastojci:
- 500 g mljevene svinjetine
- 500 g mljevene junetine
- 1 žličica papra
- 20 g soli
- 10 g sode bikarbone
- 2 prstohvata šećera
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 1 veći luk
- 2 dl vode
Shutterstock
Priprema:
Pomiješajte svinjetinu i junetinu, dodajte sodu bikarbonu, sol, šećer, papar, crvenu papriku, vodu, a zatim i sitno narezan luk. Sve sastojke dobro izmijesite. Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku. Prije pečenja izvadite iz hladnjaka i oblikujte pljeskavice željene veličine i spremne su za pečenje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice