Mljeveno meso je vrlo praktično u kulinarstvu, od njega se pripremaju razna jela, a među najpopularnijima su ćufte i faširanci ili polpete. Brzo se pripremaju i vrlo su zasitni, a svatko ima svoj recept za tajni sastojak koji dodaje u njih kako bi bili sočniji i ukusniji. Ali možda niste znali za ovaj trik za koji iskusne domaćice tvrde da će vam meso uvijek biti ukusno.
Radi se o jednom možda neobičnom sastojku, odnosno namirnici, a to je tikvica.
Naribajte i posolite tikvicu te ostavite da odstoji. Zatim je dobro ocijedite i dodajte smjesi od mljevenog mesa. Dovoljna je jedna tikvica na pola kilograma mljevenog mesa. Začinite po želji pa dodajte jaje i tri žlice griza i faširanci će biti ukusniji nego ikad.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice