Mljeveno meso dobar je izbor kad želite zasitan ručak, a faširanci ili kosani odresci podsjećaju na djetinjstvo. Ovo je jedan od najjeftinijih obroka s mesom, a nahranit će cijelu obitelj. Uz faširance poslužite restani, pire ili krumpir salatu ili neki drugi prilog po izboru.
Recept za faširance ili polpete od mljevenog mesa
Sastojci:
- 500 grama miješanog mljevenog mesa
- začini po želji (sol, papar, mljevena crvena paprika)
- komad starog kruha
- jaje
- luk
- dva češnja češnjaka
Priprema:
U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte sitno narezan luk, začine i izmrvljen komad starog kruha. Dobro promiješajte, pa u smjesu dodajte jedno jaje i opet promiješajte, dok se svi sastojci lijepo ne sjedine. Posudu zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata prije prženja. Rukom oblikujte kuglice i pržite na malo više ulja na srednjoj vatri dok faširanci ne dobiju lijepu boju s obje strane.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice