Mljeveno meso dobar je izbor kad želite zasitan ručak, a faširanci ili kosani odresci podsjećaju na djetinjstvo. Ovo je jedan od najjeftinijih obroka s mesom, a nahranit će cijelu obitelj. Uz faširance poslužite restani, pire ili krumpir salatu ili neki drugi prilog po izboru.

Recept za faširance ili polpete od mljevenog mesa

Sastojci:

  • 500 grama miješanog mljevenog mesa
  • začini po želji (sol, papar, mljevena crvena paprika)
  • komad starog kruha
  • jaje
  • luk
  • dva češnja češnjaka

Priprema:

U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte sitno narezan luk, začine i izmrvljen komad starog kruha. Dobro promiješajte, pa u smjesu dodajte jedno jaje i opet promiješajte, dok se svi sastojci lijepo ne sjedine. Posudu zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata prije prženja. Rukom oblikujte kuglice i pržite na malo više ulja na srednjoj vatri dok faširanci ne dobiju lijepu boju s obje strane.