PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU: Klasičan talijanski specijalitet s aromatičnim punjenjem od parmezana i začina

Ukusno i zasitno jelo s morskim plodovima.

Shutterstock

Volite li jela s morskim plodovima, a posebno lignje, morate probati ovaj klasičan talijanski specijalitet. Donosimo recept s YouTube kanala Your Guardian Chef za ukusne lignje u bijelom vinu, a punjene aromatičnom smjesom krušnih mrvica, češnjaka, limunove korice i peršina i naravno s neizostavnim sirom parmezanom. Vi možete koristiti bilo koji sir ribanac, ako nemate parmezan.

Recept za punjene lignje u bijelom vinu

Sastojci:

  • 8 velikih lignji (ili pakiranje malih)
  • 200 g krušnih mrvica
  • 50 g parmezana
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 vezica peršina
  • 120 ml suhog bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol
Shutterstock 

Priprema:

Lignje očistite od krakova i unutrašnjosti (ili kupite očišćene). Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, naribanu koricu limuna, nasjeckani peršin. Na malo maslinovog ulja u tavi popržite nasjeckani češnjak pa dodajte krakove. Popržene krakove s češnjakom dodajte u smjesu od krušnih mrvica. Napunite lignje, pa ih zatvorite čačkalicom. Posložite ih u malo nauljenu tepsiju i posolite. Pržite s obje strane oko 5-6 minuta pa zalijte bijelim vinom. Poklopite i pirjajte još 15 minuta.

Postupak pripreme pogledajte u videu:

Punjene lignje  youtube