Ako želite uživati u školjkama, ne morate potrošiti puno novaca. Dagnje se mogu nabaviti po povoljnijoj cijeni, a sadrže pregršt hranjivih tvari, od selena, željeza, joda, cinka, folne kiseline i vitamina A i B. Također, među svim školjkašima imaju najvišu razinu omega-3 masnih kiselina. 

Probajte dagnje na buzaru i okusite more na tanjuru.

Recept za dagnje na buzaru

Sastojci:

  • 1 kg dagnji
  • maslinovo ulje
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 vezica peršina
  • sol, papar

Priprema:

Dagnje operite i ocijedite. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, peršin i krušne mrvice te kratko popržite. Dodajte dagnje, promiješajte, zalijte bijelim vinom, posolite, popaprite i kuhajte oko 15 minuta. Buzaru možete poslužiti s tjesteninom ili rižom.