Ako želite uživati u školjkama, ne morate potrošiti puno novaca. Dagnje se mogu nabaviti po povoljnijoj cijeni, a sadrže pregršt hranjivih tvari, od selena, željeza, joda, cinka, folne kiseline i vitamina A i B. Također, među svim školjkašima imaju najvišu razinu omega-3 masnih kiselina.
Probajte dagnje na buzaru i okusite more na tanjuru.
Recept za dagnje na buzaru
Sastojci:
- 1 kg dagnji
- maslinovo ulje
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica krušnih mrvica
- 2 dcl bijelog vina
- 1 vezica peršina
- sol, papar
Priprema:
Dagnje operite i ocijedite. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, peršin i krušne mrvice te kratko popržite. Dodajte dagnje, promiješajte, zalijte bijelim vinom, posolite, popaprite i kuhajte oko 15 minuta. Buzaru možete poslužiti s tjesteninom ili rižom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice