Hrskave pohane lignje najčešći su način pripremanja ovih morskih plodova. Pripremaju se jednostavno i brzo, a savršen su obrok petkom, uz krumpir salatu ili pržene krumpiriće s nekim umakom od vrhnja ili grčkog jogurta, krastavaca ili pak majoneze.

Sastojci:

  • 800 g lignji
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 150 g kukuruznog brašna
  • ulje za prženje
  • sol, papar
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 češnja češnjaka

Priprema:

Lignje odmrznite i narežite na kolutove. Pomiješajte sastojke za marinadu pa u nju stavite lignje i sve dobro promiješajte. Marinirajte ih sat vremena.

Zagrijte veću količinu ulja u dubljoj tavi. Marinirane lignje stavljajte komad po komad u smjesu za pohanje, pa ih pržite u dubokom zagrijanom ulju nekoliko minuta. Pazite da lignje ne pržite predugo jer će postati tvrde. Stavljajte ih na kuhinjski papir da se malo ocijede. Nemojte peći velike količine odjednom kako bi se lignje što bolje ispekle.